Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Είναι ικανοί να πουν τα πάντα, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό

Στην πλειοψηφία των Ελλήνων η πολιτική πορεία που ακολουθεί έως τώρα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταυτιστεί με την πολιτική απάτη.


Έχει συνδεθεί με τον οπορτουνισμό, την ανικανότητα και τον τυχοδιωκτισμό.

Οι κυβερνώντες κάνουν και λένε πράγματα τα οποία είναι φανερό ότι αποτελούν ψέματα και τους εκθέτουν.

Ξεπερνούν δηλαδή τον ορθολογισμό με τον οποίο θα τους κρίνει ο μέσος πολίτης.

Έχουν πει πολλά πολιτικά ψέματα σε συγκριτικά μικρό πολιτικό χρόνο και έχουν καταφέρει να κερδίσουν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ακόμα ένα σεβαστό εκλογικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας πρόθυμο να τους ακούσει. Και τούτο διότι τους έχει πιστέψει και έχει υιοθετήσει το αφήγημά τους.

Αλλά δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός από τη συνήθεια, που ξεπλένει και νομιμοποιεί ακόμη και τα αδιανόητα.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε πως το πλεόνασμα για το 2016 είναι 3,9%. Mε το πλεόνασμα αυτό υπερκαλύφθηκε ο στόχος του Μνημονίου που ήταν 0,5%  του ΑΕΠ.

Όμως με αντικειμενικούς όρους, το πλεόνασμα αυτό οφείλεται στην υπεραπόδοση εσόδων που προέρχονται από τις αυξημένες εισπράξεις από το φόρο εισοδήματος, τους άμεσους και έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ.

Οφείλεται στην εξαντλητική υπερφορολόγηση δηλαδή των ίδιων ανθρώπων, των συνήθως φορολογούμενων.

Επίσης τα στοιχεία δείχνουν ότι το κράτος έχει σταματήσει να πληρώνει τις οφειλές του προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Τα νοικοκυριά πλησιάζουν με γρηγορότερους ρυθμούς σε οριακές καταστάσεις.

Όμως το 2014 ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι «στο πλεόνασμα αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ατόμων».

Σήμερα το πλεόνασμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ των 7 περίπου δισ ευρώ κατά τον κ. Τσίπρα,  κατά  περίεργο τρόπο, δεν είναι προϊόν δυστυχίας, ούτε προϊόν απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού.

Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας   παραποιώντας την πραγματικότητα, λέει ό,τι νομίζει και ας μην έχει αυτό κάποια λογική βάση.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα υψηλά πλεονάσματα, είναι η άλλη όψη της υπερφορολόγησης του περασμένου χρόνου, σε συνδυασμό  με το  πάγωμα των δαπανών που στράγγισαν την οικονομία, συμβάλλοντας στη «στασιμότητα» η οποία σημειώθηκε σε επίπεδο ΑΕΠ του 2016.

Άλλωστε, δεν εξελέγησαν για να πανηγυρίζουν τα πλεονάσματα.

Εξελέγησαν για να αλλάξουν τους όρους στην οικονομία και στην κοινωνία και αυτοί κατέληξαν να «αλλάξουν τα φώτα» στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες  και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο το ΔΝΤ είναι επιφυλακτικό, ότι η χώρα μπορεί να διατηρήσει αυτήν την απόδοση.

Η συγκεκριμένη επίδοση δεν φαίνεται πως πείθει το ΔΝΤ, το οποίο εξακολουθεί να θέτει εν αμφιβόλω τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα των πλεονασμάτων.

Οι επιφυλάξεις του Ταμείου αφορούν την περίοδο μετά το 2018, θεωρώντας ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα άνω του 3%, κάτι το οποίο αντικατοπτρίστηκε στις σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δε δείχνει να γνωρίζει πώς να ορίσει την αποστολή της.

Γι’ αυτό και πυκνώνει ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, οι εμπρηστικές προτάσεις και οι αφελείς ανασκευές, οι κούφιοι παλικαρισμοί και η ασημαντολογία........http://www.elzoni.gr/html/ent/038/ent.72038.asp
4/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...