Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Ούτε ντόπιος επιχειρηματίας δεν την εμπιστεύεται

Ανικανότητα και στην αντιγραφή. Δεν τα έφερε με τόσο χονδροειδή τρόπο τα "τζάκια" ο Ανδρέας το 1988. Ούτε έχτισε διαπλοκή με κακομοίρηδες βουλευτές και κραυγαλέες τροπολογίες.
"Μεσολάβησαν" και οι άλλοι για "επενδύσεις". Αλλά δεν βγήκαν να τις στηρίξουν στη Βουλή. Κινδυνεύουμε σοβαρότατα όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει... τις "δουλειές" με τη δουλειά, που εξασφαλίζουν μόνο οι καθαρές επενδύσεις. Και να γιατί.

Γιατί είναι άλλο πράγμα η ομαλή συνέχιση της πορείας της οικονομίας, στο τρίτο και στο τέταρτο μνημόνιο (που έχει ήδη προσυμφωνήσει η κυβέρνηση) και εντελώς άλλο η απώλεια επιχειρηματικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την οικονομία.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών δεν χάθηκε μόνο από τη μακροημέρευση της αξιολόγησης. Δεν μειώθηκε επειδή ρισκάρουμε την ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι. Δεν αλλοιώθηκε επειδή δεν εξασφαλίσαμε "ρήτρα" στη ρύθμιση του χρέους.

Η αποεπένδυση, η αποβιομηχάνιση της χώρας, οι δισταγμοί των εγχώριων επιχειρηματιών να επενδύσουν και ξένων να φέρουν κεφάλαια είναι αιτίες που προκλήθηκαν από την αδυναμία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα να πείσουν ότι ξέρουν από ανάπτυξη. Ότι δεν μένουν μόνο στα λόγια.

Επενδύσεις ιδιωτών ασφαλώς και υπάρχουν. Πάντα θα υπάρχουν. Αλλά ορατές είναι μόνο όσες μπορούν να συνδυαστούν με χειροπιαστές πολιτικές. Και στην φάση αυτή είναι μόνο όσες συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τις ιδιωτικοποιήσεις. Με συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.
Γιατί οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην αποκρατικοποίηση. Και ας έχει να κάνει, ως πολιτική, με προαπαιτούμενα της συμφωνίας που έρχεται.

Οι άλλες επενδύσεις, που έχουν αφετηρία τη στρατηγική και την επιλογή της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό στοχεύοντας σε κοντινή προοπτική ανάκαμψης, θα παραμείνουν ανύπαρκτες. Οι επενδυτές απαιτούν εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Πολιτική, οικονομική και νομισματική.

Ούτε ντόπιος επιχειρηματίας δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση της Ελλάδας όσο έχει αποκούμπι τους φόρους, τα capital controls, τη στάση πληρωμών στις κρατικές οφειλές, και την ανυπαρξία δημοσίων επενδύσεων.............http://www.capital.gr/o-giorgos-kraloglou-grafei/3208585/pianoun-porta-gia-ton-xeimona
2/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...