Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ρεσιτάλ λαϊκισμού από τα πολιτικά κόμματα

Λένε πολλοί ότι μας ψεκάζουν, όμως, τελικά μήπως είμαστε βλάκες; Μήπως αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί γιατί δεν το θέλει ούτε η ίδια; Μήπως έπειτα από 7 χρόνια καταστροφής συνεχίζει να κινείται η Ελλάδα στην ίδια γραμμή του αδιεξόδου;


Το λέμε αυτό βλέποντας τα πολιτικά κόμματα, όλα, να διαγκωνίζονται για το ποιος θα μοιράσει περισσότερο πλεόνασμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους λέγοντάς τους ότι θα τους μοιράσει και φέτος την «13η σύνταξη», ασχέτως αν τους έχει πάρει την 11η και τη 12η. Και λέει ότι θα δώσει 600 εκατ. ή 1 δις από το πλεόνασμα των 7 δις που έπιασε το 2016.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει ρελάνς και λέει ότι πρέπει να μοιραστούν κι άλλα λεφτά, να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, να δοθούν επιδόματα και δεν ξέρουμε τι άλλο. Το δε ΠΑΣΟΚ παίζει τα ρέστα του και ζητά «Αλέξη δώστα όλα». Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο, ακόμη και μετά από τη λαίλαπα των μνημονίων.

Σε μια χώρα που ουσιαστικά είναι χρεοκοπημένη και λεηλατημένη τα σοβαρά πολιτικά κόμματα μόλις βλέπουν λίγο πλεόνασμα που βγήκε με αίμα τι ζητούν; Να μοιραστεί στον κόσμο. Χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων μόνο και μόνο για να επιδοτήσουν τη φτώχεια. Διότι είναι άλλο να μοιράζεις ψίχουλα κι άλλο να ασκείς μια αναπτυξιακή πολιτική που θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Η εύκολη λύση για όλους είναι να μοιράσουν ό,τι μπήκε στον κουμπαρά, αν μπήκε, αδιακρίτως και χωρίς να σκεφτούν ότι μιλάμε για μια χώρα… στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη. Ο... Τσοβόλας είναι πανταχού παρών σε μια χώρα που δείχνει να μην μπορεί να αλλάξει σελίδα. Να σπαταλήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μαζεύτηκε με θυσία μόνο και μόνο για να αρπάξουμε ψήφους. Να υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια ξέροντας ότι δεν μπορούμε να μοιράσουμε χρήματα εις το διηνεκές. Είναι απλά «δωράκι» που τελικά δεν βοηθούν την οικονομία, αντιθέτως την βουλιάζουν ακόμη περισσότερο.

Το πολιτικό σύστημα πρέπει να σοβαρευτεί και να πάψει να αυτοκαταστρέφεται. Χρειάζεται μια στοιχειώδης σοβαρότητα αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία. Πρέπει πρώτα να παραδεχθούν ότι η χώρα έχει ανάγκη από restart χωρίς τις ανοησίες του παρελθόντος που μας έφτασαν εδώ που είμαστε…
 [antinews.gr]
7/5/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...